Pratik BilgilerAraç Temizliği Neyi Kapsar? » Bisanayi Blog

25 Ocak 2020by bisanayiBlog0

Birçok insan araç temizliği ile detaylı araç temizliğinin aynı olduğunu düşünüyor. Ancak durum böyle değildir. Detaylı araç temizliği, bir aracın hem içinde hem de dışında lekesiz bir şekilde temiz görünmesi için normal araç temizliği türünden farklı içeriklere sahip bir temizleme yöntemidir. Her iki tür içinde geçerli olmak kaydıyla araç temizliğinin neleri kapsadığına bir göz atalım.

Araç Dışı Temizliği
Araç dışı temizliği
, diğer görünür bileşenlerin yanı sıra lastikler, camlar, kaporta ve jantlar gibi bir aracın dış bileşenlerinin kirlerinden arındırmayı ve oto temizlik seti içerisinde bulabileceğiniz koruyucuları kullanarak yapılan bir temizlik işlemidir. Kullanılan ürünler bunlarla sınırlı olmamak üzere şunları da içerebilir: cilalar, wax, şampuanlar ve yağ çözücüler.

Araç dışı temizlik sadece bir otomobilin dış bileşenlerinin hızlı bir şekilde yıkanması anlamına gelmez. İyi bir araç temizliği, aracı parlatacak, yüzey çiziklerini en aza indirecek ve her zaman bir boya koruyucunun uygulandığı bir temizlik prensibini kapsar.

Araç dışı temizlik şunları kapsar:

  • Yıkama ve Kurulama: Araç dışı oto temizlik, ilk adım olarak araca yüksek güçte bir su ile yıkamayı sonra şampuanlamayı ve ardında kurulamayı içerir. Araç temizliği en nihayetinde aracın jantlarında, kapı eşiklerinde, camda ve temizlenmesi gereken tüm dış parçalarında özenli bir elle yıkamayı kapsamaktadır.
  • Cilalama: En azından yılda iki defa yapılması önerilen cilalama işlemi, aracın parlak bir görünüme kavuşmasını sağlar.
  • Wax Uygulama: Araca daha parlak bir görünüm ve araç üzerindeki boyanın milimetrik çatlaklarını kapatmak üzere wax uygulaması oldukça iyi bir fikirdir.
  • Motor Temizliği: Bir aracın dışının yıkanması kadar önemli bir temizleme işlemidir. Zamanla motor üzerinde biriken motora zarar verebilecek kirlerden arınmasını içeren bir temizlik türüdür.

Araç İçi Temizliği 

Oto içi temizlik bir aracın iç kabininin temizlenmesini içerir. İç kabinde bulunan bileşenlerden bazıları genellikle deri, plastik, vinil, karbon fiber plastik ve doğal liflerden oluşur. İç kabini temizlemek için, buharla temizleme ve vakumlama gibi farklı teknikler kullanılabilir.

Oto içi temizlik ince ve özel bir özen gerektiren işlemleri içerir. Dışarıda bu işi yapan birçok araç temizliği şirketi bulunmaktadır ve gayet profesyonel bir temizlik prosedürü uygulamaktadırlar. Ancak fiyat olarak size pahalı gelen bir durum olduğunu düşünüyorsanız oto temizlik seti ile ya da oto içi temizlik seti ile bu temizliği kendinizde uygulayabilirsiniz.

  • Malzemelerin Akıllıca Kullanılması: Aracınızın iç temizliğini kendiniz yapmaya karar verirseniz, malzemeleri birkaç kez kullanabilmeniz için az miktarda kullanım sağlamanız oldukça önemlidir. Oto içi temizlik seti üreten firmalar araç içi temizliği ne kadar önemli olduğunu iyi bilmektedirler. Ayrıca, bu ürünlerle temizlik yaparken kullanım talimatlarına uyduğunuzdan emin olun.
  • Vakumlama: Araç içi temizliğin en önemli adımlarından birisi de vakumlamadır. İyi bir vakumlama için evinizde bulunan güçlü bir elektrik süpürgesi de yeterli olabilir (özenli bir temizleme olduğu sürece). Araç içi temizlik için üretilen küçük ve kompakt araç süpürgeleri de işinizi görecektir.
  • Ön Göğüs, Koltuklar ve Camların Temizliği: Araç içindeki her bir bölüm için oto temizlik setlerinde farklı içeriklere sahip birçok temizleyici ve koruyucu bulunmaktadır. Temizliğin bu bölümünde sırasıyla ön göğüs, camlar ve en son koltuklardaki lekelerin temizliği şeklinde bir temizlik sıralaması yapılmalıdır.

Ozel-Servis-Periyodik-Bakim-Fiyatlari

Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayımlanmayacaktır.