Pratik BilgilerAraç İç ve Dış Temizliği Nasıl Yapılmalı? » Bisanayi Blog

27 Ocak 2020by bisanayiBlog0

Aracınızı Düzenli Olarak Yıkayın
Aracınızın gövdesini kusursuz bir durumda tutmak için düzenli olarak araç temizliği uygulamalısınız. Araç boyası kalıcı olarak kirlenmeye maruz kaldığında, kuş dışkıları, ağaç yaprak ve tozları ve arabanızın kaportasına diğer zararlı unsurlar, düzenli yıkama sayesinde bu boyaya zarar verici maddelerden temizlenir.

Etkili Bir Araç Temizliği Nasıl Yapılır?
Her şeyden önce içinde temizlik ve koruyucuların bulunduğu bir oto temizlik seti bulundurmalısınız. Otomobiller için üretilmiş özel temizlik ürünleri kullanılması çok önemlidir. Bulaşık deterjanı gibi ürünler boyanın koruyucu tabakalarına zarar verebilecek kadar yağ alma gücüne sahiptir.

Adım adım araç temizliği nasıl olmalı yazımızda bunu anlatalım.

Araç Dışı Temizlik

Adım 1
Bir kovaya su doldurun ve önerilen doza göre araç şampuanı ekleyin. Oto temizlik seti içerisinde bulunan şampuan ve sünger ile kapıları, bagaj kapağını ve motor kaputunun kenarlarında biriken pislikleri ve sertleşmiş çıkıntıları şampuanla temizleyip duruladıktan sonra açık olan her yeri kapatın.

Adım 2
İlk önce aracın üzerinde bulunan kirleri, tozları ve kuş dışkılarını temizlemek için su ile püskürtmeli bir durulama uygulayın. Yapışmış (sinek, böcek ve kuş dışkıları) pislikleri temizlemek için kazımaya çalışmanız boyaya zarar verebilir. Oto temizlik seti içerisinde buna uygun temizleyicinizle temizlemeniz daha iyi bir fikir olacaktır.

Adım 3
Durulama sonrası aracınızı temiz bir sünger ve araç şampuanı ile temizlemeye başlayabilirsiniz. Temizlemeye aracın üst kısmından başlayarak özenli bir temizleme işlemi gerçekleştirin. Üst kısmın şampuanlaması bittikten sonra daha kirli olan tampon ve kapı altlarını temizlemeye başlayın. Her bölgenin temizliği bittikten sonra hemen durulamaya geçmelisiniz.

Adım 4
Son olarak, jantları oto temizlik seti içerisinde bulunan jant temizleyici gibi uygun bir ürünle silin. Kullandığınız ürünü jantlara uygulayın ve kirleri temizlemesi için 10 – 15 dk. arasında bir zaman aralığı verin. Daha sonra uygulama yaptığınız alanı bir fırça yardımıyla temizleyin ve ardından tüm jantı süngerle temizleyin. En son olarak jantı güçlü bir su jeti altında durulayın.

Adım 5
Üzerindeki suyu akabilecek  ve iz bırakmayacak şekilde yakından bir durulama işlemini aracın her yerine uygulayın. Aracın üzerindeki suların kurumasına izin vermeden hemen kurulama işlemine geçin. Microfiber ya da pamuklu bir bez yardımıyla kurulama işlemini uygulayın.

Adım 6
Aracın dış kısmını kuruladıktan sonra bagaj, kapılar ve kaputta bulunan alanları iyice temizleyin ve kurulayın. Ayrıca tampon, kabı eşikleri ve lastik yanakları için oto temizlik seti içerisinde bulunan özel koruyucu bakım kiti ile temizlik işlemi yapabilirsiniz.

Araç İçi Temizlik 

Adım 1
Araç paspaslarını dışarı alın ve iyi bir vakumlu süpürge ile içeriyi tozdan ve kirden arındırın. Araç paspaslarını yıkamadan önce iyice çırpın ve daha sonra durulayın ve kurumaya bırakın. Tozun temizlenmiş yüzeylerde birikmemesi için en üst yükseklikten başlayarak ön göğüs ve gösterge panelinin tozunu alın.

Adım 2
Ön göğüs için oto temizlik seti içerisinde bulunan ön göğüs temizleyici ve bez yardımıyla bu alanı temizleyin. Camları üzerinde kalıntı bırakmayacak özel cam temizleyiciler ve bezler ile temizleyin.

Adım 3
Araç koltuklarının türüne göre lekeler varsa buna uygun leke çıkarıcılar ile temizleyebilirsiniz. Aracınızı korozyon, UV ışınları, paslanma ve diğer hasarlara karşı korumak için boya yılda en az iki kez cilalanmalıdır. Araç temizliği için üretilmiş özel cilalarla bu işlemi yapmanız aracınızın yüzey sağlığı için oldukça önemlidir.

Motor Temizliği
Motor temizliği, araç temizliğinin önemli adımlarından birisidir. Motor temizliği için üretilmiş özel temizleyiciler ile su almaması gereken alanları koruyarak yumuşak bir fırça yardımıyla motor temizliği yapabilirsiniz.

Bisanayi‘deki bu ve bunun gibi bilgilendirici yazılar için bisanayi blog’u takip etmeyi unutmayın!

Ozel-Servis-Periyodik-Bakim-Fiyatlari

Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayımlanmayacaktır.