BakımOto Sanayi Siteleri ve Özel Servisler Güvenilir Mi? » Bisanayi Blog

26 Şubat 2020by bisanayiBlog0

Araç bakımı için neden özel servis yazımızda olduğu gibi bu yazımızda da oto sanayi sitelerinin ve özel servislerin güvenilirliğinden bahsetmek istiyorum.

Türkiye’de her altı kişiden birine araç düşüyor. Yeme – içme ve giyinme nasıl bir ihtiyaç ise, araba da bir o kadar hayatımızın önemli bir ihtiyacı haline gelmiştir. Elbette bu ihtiyacın bir de maddi boyutu var. Sadece arabayı alarak her sorun çözüldü sanmayın. Araç periyodik bakımı, lastik değişimi gibi katlanıp giden bir maliyet süreci araç kullanıcılarını beklemektedir.

Araba sahibi olan birçok kişinin yolu en az bir kez oto sanayi sitesi ile kesişmiştir. ‘’Ben öyle yerlere girmem, girmemişimdir.’’ diyenlere pek rastlamayız. Oto sanayi sitesi kiminin korkulu rüyasıdır. Çevresinden duyduğu endişe verici hikayeler sebebiyle çekinerek giderler. Sanayiye bir kere girdin mi daha çıkmak mümkün mü? gibi serzenişler hep duyulur. Aslında işin renginin öyle olmadığını sizlere anlatalım.

İnsanların kulaktan dolma bilgilerle, başkalarını yanlış yönlendirdiği aşikâr. Birkaç kişinin yaptığı hatayı bütün sanayi de çalışan ustalara yüklemek doğru değil. İşini gerçekten iyi yapan ve hakkını veren ustalar da piyasada yer alıyor. Burada önemli olan nokta doğru ve güvenilir ustalara işinizi teslim etmenizdir.

Oto sanayi servisleri yalnızca arıza veya kaza sonrasında değil, periyodik bakımlar içinde tercih edilen yerlerdir. Bu sebeple daima güvenebileceğiniz bir usta seçmek daha iyi olacaktır. Arabanızın her şeyi ile ilgilenebilen sabit bir yer edindiğiniz de hem zaman kaybı yaşamaz hem de daha fazla para kaybetmenize engel olursunuz. Özel servis çoğu zaman, yetkili servis hizmetini vermekte hatta bazı konularda daha fazlasını da müşterisine sağlamaktadır.

Yetkili servis geçmişi bulunan ustalar daha sonra kendilerine ait özel servis yeri açabiliyor. Son zamanlarda bu duruma sıkça rastlanıyor.  Alanında başarılı olan kişiler kendi kontrollerinde güvenilir hizmet sağlamayı tercih ediyor. Özel servisler daha uygun ücretlendirme yapması ile dikkat çekiyor. Günümüzde internetin de yaygınlaşmasıyla birlikte fiyat araştırması yapabilen müşteri konuya hâkim olarak arabasını nereye hangi fiyata yaptırması gerektiği hakkında fikir sahibi olabiliyor. Sıfır araçların bile bir süre sonra garantisinin bittiği düşünüldüğünde araç sahipleri de yetkili servislerin fiyat konusunda çok esnek olamamalarından dolayı, araçları için farklı alternatif arıyor. Çıraklık ve ustalık dönemini yetkili servis yerlerinde geçiren özel dükkanlar da ilk tercih noktalarından biri oluyor. Özel servisler normal seviyede ücretlerle araç sahibinin karşısına çıkarak rakiplerini geri planda bırakabiliyor.

Kullanıcılar, araç periyodik bakımı başta olmak üzere; arabanın her türlü parça değişimini özel serviste bulunan ustaların tecrübeli ellerine bırakıyor.

Sonuç olarak illa yetkili bir bayiden çıkmasına gerek yok. Yıllarca işinin ehli olmuş ve işinde ustalaşmış kişiler var. Müşteri olarak sizlerin yapması gereken iyi bir araştırma ve uygun ustayı seçebilmek olacaktır.

 

Ozel-Servis-Periyodik-Bakim-Fiyatlari

Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayımlanmayacaktır.