BakımAracınızın Yakıt Tasarrufu ve Performansı İçin Periyodik Bakım » Bisanayi Blog

28 Ocak 2020by bisanayiBlog0

Araç bakımı, aracınızın iyi durumda kalmasını sağlamak ve gerekli onarımların sayısını düşürmekle kalmaz, aynı zamanda aracınızın yakıt tasarrufunda bulunmasını da sağlar. Aracınıza özen gösterir ve uygun şekilde bakımını yaparsanız, yakıttan tasarruf edebilirsiniz.

Motorunuzda düzenli olarak kontrol etmeniz ve eski veya hatalı olması durumunda değişmesi gereken birkaç parça vardır. Çoğu durumda, eğer bu birkaç parça iyi durumda değilse, sürüş sırasında yakıt verimliliğinizi ciddi şekilde düşürebilir. Motorunuzu olabildiğince yeni tutmak, daha fazla kilometre gitmenize yardımcı olacaktır. Bu özel parçalar, pompadaki paranızın karşılığını almak için en önemli olanlardır ve eğer düzgün çalışmıyorsa bir yedek parça değişimini ciddi ciddi düşünmelisiniz.

Oksijen Sensörü
Bu aksam, egzoz akışını izler ve araç beynine, aracın yakıt enjeksiyon seviyesini ayarlayacağını söyler.

Bujiler
Bu parçalar motor yanma odasının hava ve yakıt karışımını tutuşturur.

Kütle Hava Akış Sensörü
Bu sensör, motordaki hava akışını ölçer ve araç beynine yakıt enjeksiyonunu ve ateşleme sistemini vites değiştirme için ayarlayabilmesini söyler.

Hava Filtresi
Motora giren havayı filtreler. Yeterince dolduğunda havanın içeri girmesini engelleyerek kirli hale gelebilir.

Lastik Durumu
Her bir lastiğin basınç seviyesi, hizalaması ve izleri, iyi bir yakıt tasarrufu için önemlidir.

Araç Bakımı
Araç bakımınızı bir rutin haline getirirseniz, aracınızın verimli çalışmasını sağlamak için gereken tüm oto bakım tamir ve yedek parça değişimlerini daha sonra tespit edebilirsiniz. Bu parçalar onarılır ya da değiştirilirse motordaki diğer tüm bileşenler birlikte daha iyi çalışır ve yakıt tasarrufu sağlar.

Araç bakımı yapılması tavsiye edildiğinde, yakıt verimliliğinde özel olarak yardımcı olacak birkaç nokta vardır. En önemlilerinden biri, motor yağı ve şanzıman yağı gibi sıvı seviyelerini kontrol etmektir.

Aracınız için doğru motor yağı derecesini seçtiğinizden emin olun. Araç bakımı, sürüş bakım planınıza göre tamamlandığında, daha ciddi komplikasyonlara yol açan sorunları daha erken yakalamanızı ve görmenizi sağlayacaktır.

Her araç için farklı bir bakım seti ve bu bakım setinin barındırdığı belirli uygulamalar bulunmaktadır. Aracınızda performans ve yakıt verimliliği sağlamak için periyodik bakımlarını atlamamak oldukça önemlidir.

Aracınıza Periyodik Bakım Yaptırmanız İçin 6 Neden 

  1. Siz, aileniz ve yolcularınız için önce güvenlik
  2. Düzenli araç bakımı güvenilirliği arttırır. Her zaman aracınızın kontrolü sizde olur.
  3. Uygun şekilde bakımı yapılan bir araç çevreye daha az zarar verir.
  4. Bakımlı bir araç daha verimli bir şekilde çalışır, bu da yakıt verimliliğini koruduğu için yakıt giderlerini azaltır.
  5. Periyodik bakımı aksatılmamış bir araç daha az oto bakım tamir görür. Aracınızı değiştirmeyi düşündüğünüzde daha yüksek bir fiyat değerinde olur.
  6. Gerekli araç bakımının yapılmaması aracınıza zarar verebilir ve yedek parça değişimi ile masraflarınız artabilir.

Bisanayi.com sayesinde periyodik araç bakımı artık çok daha kolay! Araç sahipleri ve özel servisleri bir araya getiren platformumuz, araç sahiplerinin aradığı ustayı bulmasına aracılık ederek daha iyi bir hizmet amaçlamaktadır.

Ozel-Servis-Periyodik-Bakim-Fiyatlari

Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayımlanmayacaktır.