GenelPratik BilgilerAraç Bakımı İçin Neden Özel Servis? » Bisanayi Blog

2 Şubat 2020by bisanayiBlog0

Günümüzde oto servis denildiğinde artık akla sadece yetkili servisler gelmemektedir. Özel servisler ve sanayi sitelerinin sayısı ve kullanımı çok daha fazladır. Peki periyodik bakım yaparken servis tercihini nasıl yapmanız gerekiyor.

Yetkili Servis Maliyetleri Yüksek

Araç Bakımı İçin Neden Özel ServisAraç satıcılarının kendi servisleri olan ve bu servislerde çalışan personeller, yeni araç modelleri ve araçların mekanik, elektronik ve görünür alanlarında olan değişimler hakkında sürekli eğitimlerle bilgilerinin taze kalması sağlanır.  Ancak yetkili servis çalışanları araç bakımı konusunda deneyimsiz stajyerler ve kalfaların bakımı gerçekleştiren noktada olduğu düşünülürse aracınızın tam bir servis hizmeti alması çok olağan görülmemektedir. Ayrıca yetkili servislerdeki personeller genelde bir hiyerarşi içerisinde belirli bölümlerde farklı görevlendirmelerin olduğu iş kollarında çalışırlar.

Bu nedenle yetkili servis maliyetleri özel servise oranla fazla ve yetişmiş personel bulunma olasılığı oldukça azdır. Yetkili servis personellerinin maliyeti ve kullanılan parça ve cihazlarda eklenince aracınızı yetkili serviste bakım ya da tamir yaptırmak yeterince külfetli olabilmektedir.

Normal bir periyodik bakım işlemi için ödeyeceğiniz araç periyodik bakım fiyatları özel servislerde ödeyeceğinizin 3 – 4 katı bir rakama gelmektedir. Ayrıca araç bakım fiyatı konusunda şirket politikalarına sahip olan yetkili servisler fiyat konusunda esneklik sağlayamazlar.

Peki, Neden Özel Servis? 

Garanti süresinde bir araç sahibi aracını yetkili servise götürmek zorunda olduğunu düşünmektedir. Tabi ki bunun kadar doğal bir durum yok. Ve yanlış bilinen bir konuda ‘özel servisler garantiyi bozuyor mu?’ eğer aracınıza yapılan bakımda kullanılan parçalar orijinal ya da muadil parçalar ise garantisi asla bozulmuyor. (Muadil parça nedir? Örneğin Peeugeot marka arabanız var ve garanti kapsamında kullanılan yağ markası Total Quartz, aracınızı götürdüğünüz özel servis Castrol yağ kullandı. Yetkili servis size orijinal yağ kullanılmamış diyemez çünkü Castrol, yağının başka markaların kullandığını ve motor koruması için garanti verdiğini belirterek aracınızın garantisinin devam edebileceğini belirtiyor.)  Ve bunun için yapmanız gereken tek şey aracınızın periyodik bakımını yapan özel servisten değişen parçalar için fatura almanız gerekiyor. Bir sonraki bakımı yetkili serviste yaptırmak istediğinizde bu faturayı ibraz edebilirsiniz.

Araç Bakımı İçin Neden Özel Servis

Farklı bir konuda yetkili servislerde aracınızı tamir eden ya da bakımını yapan kişiyi tanımazsınız. Belirli bir hiyerarşi olduğundan dolayı sizi ya müşteri ilişkileri sorumlusu ya da servis danışmanı karşılayacak ve aracınızı teslim edecektir. Bu da aracınızla ilgilenenleri tanıyamayacağınız anlamına gelir. Ama aracınızı bir oto servis ya da özel servis hizmetine soktuğunuz zaman aracınızla ilgilenen ustayla doğrudan iletişime geçebilirsiniz.  Ustanızı (diğerleri arasında) ismiyle tanıyabilir, o da aracınıza aşina olabilir ve aracınızda ki sorunları veya farklı sorunları önceden tahmin ederek size söyleyebilir.

Özel servislerde aracınızın bakımı ve onarımı için aracınızı daha önce bilen ve aracınızla daha önce haşır neşir olmuş ustalar onun dilinden daha iyi anlayacaktır. Size aracınızın ihtiyaçlarına göre bir tavsiye sunmuş olacaktır.  Özel servislerde aracınızın geleceğe yönelik bakım periyotları, yağ değişimleri ve parça değişimleri gibi durumlar, ustanın aracınıza olan aşinalık derecesi sayesinde daha gerçekçi bir bakım ve onarım programı sunmasına nedene olacaktır.

Bugün ülkemizde bulunan bütün özel servisler bağlamında baktığımızda bu servisleri açan ve hizmet veren ustaların neredeyse %70 – 80’lik kısmı yetkili servislerde yetişmiş ustalar tarafından işletilmektedir.

Özel servislerin desteklediği sürücü ile usta arasındaki birebir ilişki, araç sahiplerinin hem gerçekleştirilen işlere hem de aracın kendisinde güven duymalarına yardımcı olabilir. Özel servisler aracınızı tanırken aynı zamanda araç bakım fiyatı konusunda yetkili servisler açısından daha uygun fiyatlar verebilirler. Bir yetkili servis teknisyeni de sizinle birlikte belirli bir soruna sahip noktaları aşmak için istekli olabilir. Ancak ona erişiminiz, servis danışmanınızla olan ilişkinize ve yetkili servisin ne kadar meşgul olduğuna bağlıdır.

Bisanayi.com platformu sayesinden birbirinden yetenekli özel servislere kolaylıkla ulaşabilir, fiyat aralıklarını öğrenebilir ve kullanıcı yorumlarıyla servisler hakkında ayrıntılı bilgiye sahip olabilirsiniz!

Ozel-Servis-Periyodik-Bakim-Fiyatlari

Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayımlanmayacaktır.