BakımAraçta Düzenli Bakım Ne Sağlar? » Bisanayi Blog

22 Aralık 2019by bisanayiBlog0

Araç periyodik bakımı, araç sahibi olmanın önemli ve atlanamayacak bir parçasıdır. İstenmeyen şeyler olduğunda zamanınız ve paranız, yaptırmadığınız bir bakım yüzünden kaybolabilir. Düzenli olarak bir arabaya bakım yapılması bir arıza olmayacağı anlamına gelmez. Ancak kesinlikle zaman ve para kaybının şiddetini azaltmaya yardımcı olacaktır.

Bakım yapılırken her zaman yağ değişimi için bir yağın tamamen boşaltılması önerilir. Yağ, motor aşınmasına işaret edebilecek herhangi bir partikül veya metal parçası için kontrol edilmelidir. Motor yağı motorun kanı gibidir. Peki, düzenli araç bakımı size ne gibi avantajlar sağlar;

  1. Güvenliği Sağlar

Aracınıza düzenli olarak bakım yapılmasının temel nedeni, sizi, ailenizi ve yolda seyahat eden diğer kişilerin güvenliğini sağlamaktır. Araç kazalarının ardında pek çok neden olmasına rağmen, en büyük neden düzenli bakımların atlanılmış olmasıdır. Hatalı direksiyon ve fren sistemleri, düşük seviyede sıvı, yapılmamış bir araç motor temizliği, yıpranmış ön cam silecekleri ve seyahat ederken ciddi kazalara neden olabilecek diğer araç sorunları. Aracınıza düzenli bakım yapmak, her şeyin düzgün çalışmasını sağlamak ve ayrıca ortaya çıkmadan bu tür sorunları önlemek için size yardımcı olur.

  1. Arıza Önleme

Yolda seyahat ederken, bazı araç sahiplerinin yolun kenarında durduğunu gösteren bir anı hatırlıyorsunuzdur. Gördükten sonra empati yapmalısınız. Zamanında bakım yapılmamış bir araçla çıktığınız yolda yol kenarında duran siz olabilirsiniz. Yol kenarındaki acil durumlar herhangi bir zamanda ve herhangi bir yerde olabilir.

Bu süreçte zamanınızın ve paranızın kaybolmasına sebep olabileceğini düşünmelisiniz. Çekici masrafları, bir servise götürmek ve geçici bir araba bulmak gibi gereksiz harcamaların miktarına bağlı olan masraflardır. Araç periyodik bakımı düzenli olarak yapılırsa bu gibi araç arızalarından kurtulma şansınız olur.

  1. Araç Performansını Arttırır 

Arabanızın sıvıları, araç motor temizliği uygulaması, yağı ve iç mekaniği düzenli olarak bakım altındaysa, iç aşınmada azalma sağlar ve genel araç performansını artırır. Bakımlı bir araba her zaman daha duyarlı, daha yumuşak bir sürüş ve arabanızdan en iyi şekilde yararlanmanızı sağlar.

  1. Yakıt Verimliliği Sağlar

Araç sahiplerini en çok düşündüren başlıklardan ikisi kilometre ve araçlarının yaktığı yakıt miktarıdır. Yakıt verimliliği düşük olan bir araba cebinizde biten paranın ilk sorumlusudur. Arabanızın düzenli bakımı ve düzenli aralıklarla yağ değişimi, belirli bir miktar para tasarrufu yapmanızı sağlar.

  1. Arabanızın Ömrünü Uzatır

Araç periyodik bakımı, aracın arızalanmasını önler, aracın performansını ve aracın yakıt verimliliğini arttırır ve aracınızın ömrünü uzatır. Aynı zamanda düzenli servis, aracınızın en iyi durumda olmasını sağlar. Aracınız en iyi durumda olduğunda yıllar boyu rahat bir kullanım sağlayabilirsiniz.

  1. Kullanma Maliyetini Düşürür

Aracınıza düzenli bakım yapmanın gereksiz bir masraf olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak bakımlı bir araç, size oldukça yüksek masraf çıkaracak önemli sorunlardan kaçınmanızı ve sürüş maliyetinizi düşürmeyi sağlayacaktır. Dahası, masraflı bir arızanın çıkması, zamanınızın önemli bir bölümünü harcayacaktır.

Bisanayi.com sayesinde birçok servise ulaşma şansına sahip olabilecek, incelemeler ve yorumlarla birbirinden harika firmaları ayrıntılı olarak inceleyebileceksiniz!

 

Ozel-Servis-Periyodik-Bakim-Fiyatlari

Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayımlanmayacaktır.