BakımPratik BilgilerAraç Bakımı Ne Zaman Yapılır? » Bisanayi Blog

22 Aralık 2019by bisanayiBlog0

Aracınızda bir şeyler ters gitmezse, hafif bakım ya da ağır bakım zamanlarını görmezden gelmek sizin için iyi görünebilir. Bununla birlikte herkes araç periyodik bakımı konusunda aynı fikirde olmayabilir. Bakımların ne olduğu ne yapmanız ve ne zaman yapmanız gerektiği konusunda hiç kimse aynı fikirde değildir. O zaman bunu açıklayalım ve size herhangi bir araç için geçerli bazı ipuçlarını verelim.

Öncelikle Kullanım Kılavuzunu Okumalısınız

Kullanma kılavuzunun bütün detaylarını ve yönergelerini okuyun. Aracınız ne olursa olsun araç periyodik bakımı mutlaka o kılavuz içerisinde yazmaktadır. Aracınızın ne sıklıkta yağı değiştiğinden, lastik bakımlarının yapıldığından, kayışların değiştirildiğinden ve hafif bakımağır bakım gibi bakımların ne zaman olacağından, aracın üreticisi kullanım kılavuzunda detaylı bir şekilde anlatmıştır.

Her Aracın Bir Bakım Zamanı Vardır

Araç bakımı opsiyonel bir seçenek değildir. Her aracın düzenli bir periyodik bakım takvimi vardır. Genel kanı olarak; benzinli araçlar 15.000 km/yıl , dizel araçlar ise 10.000 km/yıl şeklinde bir periyodik bakıma tabi tutulurlar. Tabi ki bu durum hafif bakım ya da diğer bir deyişle araç periyodik bakımı olarak nitelendirilir. Aracınızdaki her bir parçanın belirli bir süresi ve kaç km sonra değişeceği kullanma kılavuzunda belirtilmiştir. Eğer bakım zamanlarına uymaz iseniz sürpriz bir bozulma zamanınızı şimdiden takvime eklemelisiniz.

Ağır bakım ise daha farklı bir periyodik bakım türüdür. Ağır bakımda; Triger kayışı, şanzıman yağı, lastik bakımı, fren balataları, vb. gibi belirli kilometrelerde bakımı gereken parça ve sıvıların değişimi veya yenilenmesi gibi bir dizi işlemi içerir.

Aracınıza Neden Bakım Yaptırmalısınız?

Bu oldukça açık bir cevaba sahip olan bir sorudur. Bu bariz cevap, aracınızın ömrünün uzamasına yardımcı olur. Küçük bir ayarlama sayesinde gerçekten problem haline gelmeden önce problemleri yakalamak, aracınızı sağlıklı kullanmanızda size yardımcı olur. Km bakımı ya da yıl fark etmeden aracınızın periyodik bakımlarını aksatmamak alacağınız en akıllıca karar olacaktır.

Aracınıza profesyonel olarak zaman ayırmak, aracınızın genel sağlığı hakkında da gerçekten iyi bir fikir edinmenize yardımcı olur. Kayışlar, bujiler, sıvı seviyeleri, vb. tüm bu küçük parçalar arabanızın sağlığı için hayati öneme sahiptir ve size sorun çıkarmadan önce bunları düzeltmek, gelecekteki baş ağrıtıcı tamiratlardan kurtulmanızı sağlayacaktır.

Bisanayi.com, araç sahiplerini ve özel servisleri buluşturan yenilikçi ve inovatif bir platformdur. Bu platformda araç periyodik bakımı, kaç km sonra bakıma getireceğiniz ve bakımınızın hafif ya da ağır bakım olup olmadığını anlayabileceğiniz birçok yazıyı bulabilecek, aracınız için özel servis arama derdinden kurtulabileceksiniz.

Ozel-Servis-Periyodik-Bakim-Fiyatlari

Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayımlanmayacaktır.