LastikKış Lastiği Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli? » Bisanayi Blog

21 Ocak 2020by bisanayiBlog0

Her bilinçli sürücü gibi, nasıl kışlık lastik seçeceğinizi nasıl bulacağınızı merak ediyor olabilirsiniz. İşte size bir ipucu: arkadaşlarınızı ve ailenizi görmezden gelin. En iyi dostunuz harika kış lastikleri bulduğu için övünebilir. Ancak bu onun lastiklerinin aracınız için uygun olduğu anlamına gelmez. Araç lastik değişimi yapmayı düşündüğünüzde kışlık lastik seçerken araç tipinizi ve sürüş alışkanlıklarını göz önünde bulundurmak kesinlikle çok önemlidir.

Lastik Ölçünüzü Bilmelisiniz
En önemlisi lastiklerinizin boyutunu bildiğinizden emin olmalısınız. Mağazada sorulacak ilk sorulardan birisi bu olacaktır. Aracınızın kışlık lastik ve yazlık lastik seçimleri aynı büyüklükte olmalıdır.Lastiklerinizin boyutunu bulmak için sadece lastiğinizin yanağını kontrol etmeniz yeterlidir. P215/60 R16 gibi bir kod bulacaksınız.

215: Lastiğin yolun yüzeyine bastığı alanın mm cinsinden değerini gösterir.
60: Bu numara lastiğin jant ile üst tarafı arasındaki alanı yüzde olarak ifade eden değerdir.
R16: Bu kod lastiğin inç cinsinden çapını gösterir.

Kullandığınız Yolların Nasıl Olduğunu Düşünün
Kışlık lastik seçerken bu çok önemlidir. Genel olarak şehir içi yollarda, tali yollarda veya otoyollarda mı kullanıyorsunuz? Çok fazla araba kullanıyorsanız, yüksek kaliteli lastiklere yatırım yaptığınızdan emin olmalısınız. Bu durum özellikle kötü koşullarda kayması muhtemel olan bir arabaya sahip olduğunuzda oldukça önemlidir. Daha çok şehir içi araç kullanıyorsanız, iyi bir fiyat-kalite oranına sahip lastiklerde işinizi görecektir.

Alacağınız Lastikleri İnceleyin
Lastikler kalite açısından hemen kendilerini belli ederler. Özellikle olukların, esnekliğin ve yanal sertliğin kalitesini görsel olarak karşılaştırabilirsiniz. Büyük olukların kış mevsiminde daha iyi bir çekiş sağladığını ve karı oluklardan rahatlıkla püskürttüğüne yardımcı olduğunu unutmayın. Ayrıca Çin yapımı lastiklerin kalitesini de kontrol edebilirsiniz. Daha ucuz olabilirler, ancak daha hızlı yıpranırlar ve daha kötü kullanım özellikleri sunarlar.

Doğru Soruları Sorun
Araç lastik değişimi sürüş açısından oldukça önemli bir durumdur. Yaz aylarında ve soğuk olmayan bahar aylarında yazlık lastik, kış aylarında ise kışlık lastik kullanmanız sizin yararınıza olacaktır.

İyi bir satış temsilcisi, kış lastiklerinizi seçmenize yardımcı olacak sorulacak doğru soruları bilecektir. Aracınızı rutin olarak kullanmanın ötesinde, yıllık kilometrenizi, nerede oturduğunuzu ve en önemlisi bütçenizi sorgularlar. Kapsamlı bir satış temsilcisi, güçlendirilmiş lastikler isteyip istemediğinizi, daha iyi kontrol sağlayan lastikler isteyip istemediğinizi sorar. Özellikle gürültü seviyeleri açısından her birinin artılarını ve eksilerini size açıklarlar.

Yol Tutuşu ve Frenleme Hakkında Bilgi Edinin 

Kış lastiklerinin zorunlu olmasının temel nedenlerinden birisi de yol tutuşu ve frenleme üzerinde büyük etkisi olduğundandır. Sıcaklık 7 C°’nin altına düştüğünde, yazlık lastik güvenli sürüş için çok fazla çekiş ve esneklik kaybeder. Daha iyi lastiklerle aracınız daha etkin ve güvenilir bir şekilde fren yapar ve ayrıca dönüşlerde daha iyi bir tutunma sağlar.

bisanayi.com ile farklı başlıklarda birçok blog yazısı ile bilgilenecek aracınızın bakım zamanı geldiğinde özel servis arama derdinden kurtulacaksınız!

Ozel-Servis-Periyodik-Bakim-Fiyatlari

Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayımlanmayacaktır.