GenelPratik BilgilerToyota Bakım Fiyatları Ne Kadar? » Bisanayi Blog

12 Şubat 2020by bisanayiBlog0

1937 yılında araç üretim serüvenine başlayan Toyota, bugün bulunduğu pazarlar bazında dünyanın en büyük otomobil üreticilerinin başında gelmektedir. Geçmişten bu yana bir çok araç modeli üreten Toyota, dünyada bir ilki gerçekleştirdiği 1997 yılında, dünyadaki ilk hibrit arabayı üretti. Bu hibrit modeli ile hatırı sayılır bir başarı elde eden marka, günümüzde teknoloji geliştirme yolculuğuna hız kesmeden devam ediyor.

Toyota bakımı, hafif bakım ve ağır bakım olmak üzere iki faklı periyodik bakım servisini içermektedir. Hafif bakım aracın km bakımı şeklinde de geçmektedir. Ağır bakım ise belirli bir km sonrası değişenlerin ve aracın detaylı kontrolünün yapıldığı servis bakımını ifade etmektedir.

Hafif bakım, aracın 15.000 km/yıl’da bir yapılması gereken servis bakımını içeren aracın periyodik bakımıdır. Bu bakımda aşağıdaki servis işlemleri uygulanır;

  • Motor yağı ve yağ filtresi değişimi
  • Hava filtresi değişimi
  • Polen/klima filtresi değişimi
  • Aracın genel kontrolü

Ağır bakım ise aracın belirli km veya yıl sonrasında değişmesi gereken parçaların ya da sıvıların olduğu ve detaylı kontrollerinin yapıldığı servis bakımıdır. Ağır bakım’da yapılan işlemler şöyledir;

  • Triger kayış seti değişimi
  • Şanzıman yağı ve yağ filtresi değişimi
  • Fren bakımı ve kontrolleri (disk-balata)
  • Kavrama sistemi kontrolü ve gerekliyse sistem elemanlarının değişimi

Toyota bakımı açısında ülkemizde uzman ve profesyonel özel servisleri bulabileceğiniz geniş bir ağa sahiptir. Bakım fiyatları araç modeli ve yaşına göre değişmekte olup; 600 – 1400₺ arasında değişen ortalama bir fiyata sahiptir. Anlık güncellenen fiyat tablosuna göz atarak en güncel servis fiyatlarına erişebilirsiniz.

Bisanayi.com sayesinde Toyota Corolla bakım fiyatı, Toyota Auris bakım fiyatı, Toyota Yaris bakım fiyatı, Toyota Hilux bakım fiyatı, Toyota Verso bakım fiyatı, Toyota Avensis bakım fiyatı yani kısaca bütün Toyota modellerinin bakım fiyatlarını online olarak görebilir, dilerseniz istediğiniz servisle & ustayla anında iletişime geçebilirsiniz.
Corona Virüs (Covid-19) standartlarına uygun Toyota Servislerimiz için hemen ücretsiz teklif alın…

Toyota-Periyodik-Bakim-Fiyatlari

Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayımlanmayacaktır.