BakımPratik BilgilerAraç Periyodik Bakımı Nedir? Nasıl Yapılır? » Bisanayi Blog

22 Aralık 2019by bisanayiBlog0

Bu yazıda aracınız için kapsamlı bir araç periyodik bakım hizmetinin ne olduğunu ve bunu gerçekleştirmek için gereken tüm adımları ele alacağız.

Araç bakımı genel olarak her 10.000 / 15.000 km’de veya her yıl düzenli aralıklarla yapılan genel bakımı kapsayan gerekli bir hizmettir. Servis aralığı ayrıca aracınızın motoru için seçtiğiniz yağ durumuna da bağlıdır. Genel olarak sentetik motor yağı kullanan araçlar, mineral veya yarı sentetik motor yağı kullananlara göre daha uzun bir servis aralığına sahiptir.

Araç Kontrolü

Araç periyodik bakım işlemi genellikle; motor, elektrik, fren, süspansiyon, debriyaj ve lastik kontrollerini içeren ve özel servis ya da yetkili servis fark etmeden araç sahibi ile birlikte bir test sürüşünün de dahil olduğu eksiksiz bir araç kontrolü ile başlar. Her araç bakımı; hizmete başlamadan önce otomobilde kontrol edilmesi gereken standart bir kontrol listesinin olduğu bir dizi işlemle ile başlar.

Motor Yağ Değişimi

Aracınıza düzenli aralıklarla bakım yaptırmak, aracın motor sağlığı için hayati öneme sahiptir. Standart bir araç periyodik bakım hizmetinde değiştirilmesi gereken ana bileşenler;

  • Motor yağı
  • Yağ Filtresi
  • Hava Filtresi
  • Polen Filtresi
  • Yakıt Filtresi

Motor yağının birincil amacı; araç motorunun farklı hareketli parçaları arasında yağlama sağlamak ve aynı zamanda ısıyı motor parçalarından uzak tutmak için bir soğutma görevi görmesidir.

Hava Filtrelerinin Değişimi

Motora giren hava, hava filtresi adı verilen bir bileşen tarafından süzülür. Havanın uygun şekilde filtrelenmesi önemlidir; böylece yanma işlemi esnasında ortaya çıkan, verimsizliğe ve motorun zarar görmesine neden olan partiküller engellenir. Araç periyodik bakım hizmetinde bir diğer değişmesi gereken filtre ise polen filtresidir. Polen filtresi aracın içerisinde havalandırmayı sağlayan havalandırma sistemindeki havayı filtre etme görevine sahiptir.

Diğer Aksamlar

Bu yazı da standart olarak değişen ve değişmesi gereken parçalardan bahsettik. Tabi ki araç bakımı bu kadar basit değildir. Araçta kontrol edilebilecek diğer aksamlarda araç bakımı açısından ayrı bir öneme sahiptir. Peki oto bakım servisi hizmeti alırken diğer araç elemanlarının kontrolü ve değişimi nasıl olmalıdır? İşte kontrol edilmesi gereken diğer araç elemanlarının listesi;

  • Fren kontrol ve bakımı
  • Soğutma Suyu Kontrolü
  • Far Ayarı
  • Ön düzen ve Rot-balans ayar kontrolü
  • Lastik hava ve diş kontrolü

Bu ve bunun gibi birçok hizmet standart araç periyodik bakım hizmetinde yer almaktadır. Oto bakım hizmeti bir aracın sağlıklı yürüyebilmesi için elzemdir. Bisanayi olarak bunun ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Aracının değerini bilenler için harika bir platform olan bisanayi.com, aracına bakım yaptırmak isteyen araç sahipleriyle, özel servisleri bir araya getiren online oto sanayi platformudur!

Araç Periyodik Bakımı Nedir? Nasıl Yapılır? Bisanayi sayesinde oto bakım servisi veren birçok özel servisi inceleme ve araştırma fırsatı bulabileceksiniz. Araç bakımı ne kadar zahmetli olursa olsun, doğru hizmeti alabilmekte bir o kadar zorludur. Bisanayi aracılığıyla özel servis hizmeti veren firmalardan dilediğiniz hakkında bilgi alabilecek ve aralarından size en uygun olanları seçebileceksiniz. Üstelik bir tanıdığa sorma gereği duymadan!

Ozel-Servis-Periyodik-Bakim-Fiyatlari

Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayımlanmayacaktır.