BakımAraç Bakımı Kaç km’de Yapılır? » Bisanayi Blog

22 Aralık 2019by bisanayiBlog0

Aracınız için düzenli bakım yaptırmanız aracınızın sağlığı, bütün mekanik ve elektronik aksamlarının düzgün çalışması açısından oldukça önemlidir. Araç periyodik bakım hizmeti almak aracınızın yakıt türüne bağlı olarak değişmektedir. Araç bakımınızı aksatmamak, motorunuzun ömrünün uzamasına ve sizin sürpriz masraflardan korunmanızı sağlar.

Araç periyodik bakım süreleri standart olarak belirtilmiş olsa da markalara göre değişiklik gösterebilmektedir. Benzinli araçlarda araç bakımı 15.000 km/yıl şeklinde yapılmaktayken, dizel araçlarda 10.000 km/yıl olarak bakım yapılmaktadır.

Araç Bakım Süresini Etkileyen Faktörler

Araç periyodik bakım hizmeti her aracın almakta olduğu zorunlu bir hizmettir. Aracınızın sağlıklı bir şekilde çalışması için motor yağ değişimi, filtre değişimleri, fren ve balata kontrolleri, lastik kontrolleri, vb. gibi birçok aksamın kontrolü ve değişimi yapılmaktadır.

Araç bakım sürelerini etkileyen faktörler bulunmaktadır. Aracın nerede ve nasıl kullanıldığı da bu sürelerin standartlar dışında değerlendirilmesini elzem kılan faktörler arasında yer alır. Aracın yoğun trafikte kullanımı ve şehir dışı kullanımı gibi faktörlerde bakım sürelerini etkilemektedir.

Aracınızın periyodik bakımı hakkında özel servis uzmanları aracılığıyla tam bir değerlendirme sonrası ne kadar sürede bir araç bakım periyodu gerçekleştireceğinizi öğrenebilirsiniz.

Araç Bakımı İçin Servis Seçimi

Aracın kılavuzunda belirtilen servis programı üreticinin standart olarak yayınladığı bir bakış açısıdır. Araç üreticisi tarafından önerilen katı servis düşüncesi, genellikle motorlu taşıtın tüm alanlarını dikkate aldığından, yaptıracağınız bakımın öncelikle yetkili servis mi ya da özel servis mi olacağına kendiniz karar vermelisiniz.

Genelde bu seçimi etkileyen baş faktör maliyettir. Görünen o ki güvenilir ve emniyetli araçlara ihtiyacınız olduğu kadar, bir araç bakımı gerçekleştirmenin maliyeti birçok kişi için büyük bir yük olabilmektedir.

Aracınız için uzun ömürlü bir kullanım şunları içerir;

  • Periyodik bakımlarını atlamamak
  • Alacağınız bakım hizmeti konusunda araştırma yapmak
  • Doğru ve uygun yedek parça kullanımı

Aracınız, sadece ayaklarınızı yerden kesen bir taşıt değildir. Günümüzde ulaşım tamamen araçlarla sağlanmaktadır. Bu nedenle doğru bir kullanım, zamanında bakımlar ve iyi bir servis seçimi, kafanızı rahatlatacak ve şok masraflardan korunmanızı sağlayacaktır.

Bisanayi,’de birbirinden yetenekli, özel servis hizmeti alabileceğiniz birçok firma, incelemeniz ve bu konuda kullanıcı tavsiyelerini alabileceğiniz bir platformdur. Aracınızın bakımını yaptırmadan önce hangi servise gideceğiniz sorusunu araştırma yaparak bulmalı ve değerlendirmelisiniz.

Kilometreye Göre Bakımlarda Yapılanlar

Her aracın bir periyodik bir de ağır bakım denilen iki farklı tür bakım işlemi bulunmaktadır. Periyodik bakımda, motor yağ değişimi, hava filtrelerinin değişimi ve gerekli kontroller yapılarak gerekiyorsa işlevini yitirmiş yedek parça değişimi gibi genel bakım işlemleri uygulanır.

Ağır bakım ise tamamen farklı bir bakım prosedürü içerir. Aracın mekanik ve elektronik aksamlarında değişen bazı parçalar ve bunların kontrolü gerçekleştirilmektedir. Bu değişiklikler araç modeli ve türüne göre farklılık göstermektedir. Triger kayışı değişimi (80.000- 100.000 km), Şanzıman yağı değişimi (40.000 – 70. 000 km), Baskı Balatası (60.000 – 80.000 km), vb. gibi diğer parçaların kontrolleri ve gerekiyorsa değişimi yapılır.

Bisanayi ile usta arama devri sona eriyor! Araç sahipleri ve servisleri buluşturan bu platformda aracınızın bakımları için birbirinden yetkin ve uzman servisleri bulabilmek artık çok kolay!

Ozel-Servis-Periyodik-Bakim-Fiyatlari

Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayımlanmayacaktır.